InstaMe

Monday, June 27, 2011

Mari membuat set bilik tidur...

Salam semua,

Ha, kalo tengok tajuk di atas tu jangan la terkejut plak...
Ni bukan nak buat set perabot...
Tapi set quilt ngan sarung bantai...
Hehehe...

Saya beli kain ni kat Nagoya dengan harga RM7.40 semeter...
Kira kain ni yang hujung2 dah dalam kayu tu...
So depa juai separuh dari harga asai, iaitu RM14.80 semeter...
Tapi syarat dia, kain tu tak bleh dipotong...
Kena ambik semua sekali yang ada kat kayu tu...

Saya memang gila corak bunga2 kecik ni...
Ala2 korea gitu...
Apa lagi, trus rembat ja la...

Memang berbaloi2 rasanya beli kain ni...
Untuk harga di bawah RM50, saya dapat sehelai quilt cover6 biji sarung bantai standard, 2 biji sarung kusyen, sebijik sarung bantal kecik...
Memang sangat2 jimat...
Yang penting, bila buat sendiri ni, kita boleh pilih corak apa yang kita suka...

Nak jahit dia sangat simple...
Just lipat kelepet setiap hujung dan cantum...
Sehari ja dah boleh siap...
Tu pun sambil boleh buat kerja lain...

OK la, banyak plak bebel...
Jom la tengok hasilnya...



Pandangan depan...




Pandangan sisi...


Hehehe...
Dah lama berangan nak buat ni...
Akhirnya dapat gak...
Cadangnya dulu nk buat sendiri cadar kawen...
Tapi apakan daya, masa tu saya sangat sibuk...
Kononnya mengejar karier...
Huhu...

Eh, melalut plak.. :p
Kalao nak cuba, silalah...
Memang berbaloi... :D




2 comments:

mAzRi said...

nok tempoh se...keh3

Nurul said...

keh2..bleh ja...