InstaMe

Monday, July 26, 2010

Convo, Canvas, Coklat, dan Roti Jala...

Apakah kaitan antara keempat2 perkara di atas...?
Oh, tu hanyalah rumusan untuk beberapa hari ni....
Perkara yang membuatkan saya tersenyum untuk minggu ini...

Saya suka minggu Konvo...
Sebab time tu akan ada Convo Fest...
Dan setiap tahun, saya dan Habi akan ke sana untuk mencari bunga....
Saya memang sangat gilakan bunga...
Terutamanya bunga hidup...

Jadi, setiap tahun, memang saya akan dapat bunga....
Selalunya saya akan dapat ros yang sangat banyak...
Tapi taun ni saya mintak bunga lain pulak...
Inilah bunganya...

Daisies di sebelah canvas...

Percubaan Habi mengambil gambaq syahdu...

Tapi tu la, ada satu lagi bunga yang belum saya dapat...
Mungkin untuk honeymoon taun depan saya akan dapat tulip saya... :D

Selain dari bunga, canvas yang kami tempah dari sini dah sampai...

Canvas...

Suka sangat dengan gambaq ni...
Tapi tak tao lagi nak gantung kat mana...
So, dok kat atas rak tv lagi...
Mungkin hujung minggu ni akan gantung semasa operasi rumah...

Ini pulak obsesi terbaru saya...



Tapi dalam banyak2 perisa ni, saya paling suka coconut...
Memang kalo makan tak bleh berenti...
Tapi sebab benda ni limited, jadi kena la makan sikit2...
Sayang kalo habis...
Huhu...

Minggu ni jugak saya berjaya buat roti jala sendiri...

Roti jalaku akhirnya menjadi...

Makan dengan gulai ayam...
Dah berapa kali try nak wat...
Setiap petua orang bagi saya ikut...
(Siap Mard doodle kan cara nak kirainya lagi kat ym..hehe...)

Akhirnya jadi jugak...
Saya sanggup beli acuan tembaga dengan kuali khas untuk buat ni...
So nanti bulan puasa boleh buat time berbuka...
Hehe...gigih plak...
Resipi nantilah akan di post kan...

Itulah antara perkara yang mebuatkan saya tersenyum selepas pulang ke teratak kami ni...
Dah dekat 2 minggu jugak kami tinggalkan rumah...
Bila balik ja, dah ada sawang...
Nampak sangat macam dah lama kami abaikan teratak kami ni...
Hujung minggu ni plannya nak rearrange balik...
Nak tambah hasil2 tangkapan dari trip kami yang lepas...

Bila difikirkan satu hari nanti, kami akan terpaksa tinggalkan teratak ni, rasa sedih la plak...
Sebab banyak kenangan yang kami kongsi kat sini...
Dulu saya selalu berangan...
Bestnya kalo kawen time still blajaq....
Sebab waktu tu macam 'cool' ja tengok orang yang dah kawen padahal masih stadi...
Rupa2nya best gak kalo kawen time stadi ni...
Sebab memang 'cool' lah...

Hehe...
Syok sendiri plak....
Betoi...
Bayangkan....
Bangun pagi, dua2 terus 'on' laptop....
Mengadap tesis...
Pehtu tanya habi...

"Nak makan tak...?"

Siapkan breakfast dan makan sama2 depan tv...
Lepas tu sambung wat keja...
Broadband ada 1 ja...
So sapa yang dah setel keja bleh main tenet....
Main gilir2...
Kalao tak larat nak tengok laptop dah...tengok tv plak...
Time wat keja malam2, ada plak orang rajin nak buatkan beger la..goreng naget lah...
Pehtu makan sama2 sambil wat keja masing2...
Pi kampus sama2...
Semua pun buat sama2...
Memang seronok sebab buat apa pun akan ada 'geng'...

Sekarang ni kami kena berusaha lebih kuat...
Sebab dah berdua...
Tanggungjawab pun dah bertambah....
InsyaAllah, kalo bleh taun depan kami pulak yang konvo...
Konvo pun kalo bleh nak sama2....
Lagi pun kami dah janji...
Lepas konvo baru bleh honeymoon...
Hehe...
Baru bleh honeymoon puas2...

Jadi,
Berusahalah!




*****************
Doakan kami ye...
Dan kami jugak doakan semoga impian semua yang membaca ni akan tercapai...
Amin....

2 comments:

Nur said...

salam

alhamdullilah.. gembira hati dapat bunga, coklat, masak roti jala dll.

anyways, ni aku saja nak share bila nak buat roti jala yg sungguh lembut dan halus jalurnya..
*masa adun tepung, air dan telur biarlah sedikit cair supaya senang nak kirai. insyaallah roti jala akan menjadi jala yg halus dan cute.

selamat mencuba n beradu. dah berduakan.. cepat2 timang anak.. =)

Nurul said...

Salam nur,

Wah, ada petua lagi...
terima kasih...
nanti bolehlah cuba time bulan puasa ni... =)

Terima kasih... =)