InstaMe

Friday, December 14, 2012

DIY for my baby...

Salam semua,

Banyaknya yang nak diceritakan...
Tapi rasanya kena slow2 kot...
Alhamdulillah, pada 18 November yang lalu, kami dah selamat menunaikan aqiqah untuk Baby Ray
Dibuat majlisnya sekali dengan pertunangan adik saya, Husna...
Gambaq pun xdapat lagi dari fotografer...
Nanti bila dah setel, baru kita cerita bab aqiqah ye...
Seperti besa, semuanya DIY...
Kecuali makanan sebab waktu tu saya masih tak dibenarkan buat kerja2 berat....
Hehehe...


Ok, hari ni nak cerita pasai barang2 Baby Ray yang saya DIY...
Semenjak masuk bulan ke7 saya dan Habi dah start buat preparation sektt2 untuk menyambut kedatangan orang baru ni...

Untuk Baby Ray, saya buatkan set lapik tilam dan bantal untuknya...
Begitu jugak dengan barut dan cawat...
Semuanya dijahit sendiri...
Satu set dengan burp cloth beliao...
Tapi burp cloth tu hanya sempat pakai time dalam pantang ja...
Sebab lepas tu Baby Ray rajin sangat main air liur...
Pastu selalu termuak banyak2...
So sehari memang 4 5 helai jugak kna tukaq...
Last2 saya guna kain lampin ja untuk lap...
Sedihnya...huhuhu...

Jom tengok hasil tangan Ummmi Ray untuk anaknya... :D
Tutorial akan menyusul nanti...

 Set tilam dan sarung bantai Ray...

 Barut dan burp cloth, corak yang sama...

 Ini untuk maknya...my nursing cover...tp slalunya guna dalam kereta jer coz my Habi tak support NIP...huhu..

Nursery Ray...Time ni belom cat lagi...

Alhamdulillah, banyak juga benda yang saya dapat buat sendiri untuk anak saya kali ni...
Puas hati bila tengok Ray pakai semua benda tu... :D




2 comments:

my wanira said...

Salam, jahit sendiri ker semua? Pandainyer!! Suka tgk baby cot..warm to baby..

Nurul said...

semua yang lain tu jahit sendiri...
kecuali baby cot, covernya memang beli dah siap macam tu... :D