InstaMe

Saturday, August 21, 2010

Berbuka Bersama

Hi peeps,

How's ur weekend....?

Minggu lepas kitaorang dah berjaya menjual nasik tomato hampir setiap hari....
Tapi hari Khamis tu kami ambik cuti la...
Sebab hari tu ada pasar malam dekat kawasan kampus...
Takut jugak kalao semua orang pegi pasar malam...
Nanti tak dak orang nak beli plak nasik tomato kami...

Jadi, aktiviti memasak dan makan beramai2 pun diteruskan....
Beberapa juadah kegemaran semua disediakan...
Chef yang bertugak kali ni ialah Nurul dan Syam...
Dibantu oleh incik Habi...

Inilah hasilnya...

Ketam masak lomak cili api...

Sambal petai dengan udang...

Ayam percik dibeli oleh Apak...

Gulai kepala ikan...

Sparkling Ribena Laici....


Kenyang jugak petang tu....
Alhamdulillah...

Ni ada resipi untuk ayaq kegemaran yang diberi nama Sparkling Ribena Laici...

Materials:

Kordial Ribena
Air Soda
Laici dalam tin
Air masak secukupnya
Ais

Methods:

1. Tuangkan kordial secukup rasa ke dalam jag
2. Tambahkan air soda secukup rasa (kalao nak rasa banyak gas, letak banyak...kalao tak suka, letak sikit ja...)
3. Campurkan laici bersama airnya ke dalam jag dan boleh jugak tambahkan air masak untuk kurangkan rasa manis @ masam. Tambahkan ais secukup rasa


Siap...
Senang ja kan...

No comments: