How's ur weekend....?
Minggu lepas kitaorang dah berjaya menjual nasik tomato hampir setiap hari....
Tapi hari Khamis tu kami ambik cuti la...
Sebab hari tu ada pasar malam dekat kawasan kampus...
Takut jugak kalao semua orang pegi pasar malam...
Nanti tak dak orang nak beli plak nasik tomato kami...
Jadi, aktiviti memasak dan makan beramai2 pun diteruskan....
Beberapa juadah kegemaran semua disediakan...
Chef yang bertugak kali ni ialah Nurul dan Syam...
Dibantu oleh incik Habi...
Inilah hasilnya...
Sparkling Ribena Laici....
Kenyang jugak petang tu....
Alhamdulillah...
Ni ada resipi untuk ayaq kegemaran yang diberi nama Sparkling Ribena Laici...
Materials:
Kordial Ribena
Air Soda
Laici dalam tin
Air masak secukupnya
Ais
Methods:
1. Tuangkan kordial secukup rasa ke dalam jag
2. Tambahkan air soda secukup rasa (kalao nak rasa banyak gas, letak banyak...kalao tak suka, letak sikit ja...)
3. Campurkan laici bersama airnya ke dalam jag dan boleh jugak tambahkan air masak untuk kurangkan rasa manis @ masam. Tambahkan ais secukup rasa
Siap...
Senang ja kan...
Kenyang jugak petang tu....
Alhamdulillah...
Ni ada resipi untuk ayaq kegemaran yang diberi nama Sparkling Ribena Laici...
Materials:
Kordial Ribena
Air Soda
Laici dalam tin
Air masak secukupnya
Ais
Methods:
1. Tuangkan kordial secukup rasa ke dalam jag
2. Tambahkan air soda secukup rasa (kalao nak rasa banyak gas, letak banyak...kalao tak suka, letak sikit ja...)
3. Campurkan laici bersama airnya ke dalam jag dan boleh jugak tambahkan air masak untuk kurangkan rasa manis @ masam. Tambahkan ais secukup rasa
Siap...
Senang ja kan...
No comments:
Post a Comment